26 Mart 2012 Pazartesi

                                             Bilgisayarın Çocuklara Zararı 

Saatlerce bilgisayar başında şiddet içerikli oyun oynayan çocukların, bir takım hareketleri takip ederek, ciddi hiperaktivite davranışlar sergilediği belirtildi.

Söz konusu oyunların zaman içinde bağımlılık yarattığını belirten uzmanlar, etki altında kalan çocukların çevrelerine karşı daha saldırgan ve zarar verici eylemlere yöneldiğine dikkat çekiyor.

Piyasaya her yıl çıkan yüzlerce yeni bilgisayar oyunu başta görsel efektleri ve aksiyon sahneleri olmak üzere etkileyici senaryolarıyla dünya genelinde milyonlarca çocuğun ilgisini çekiyor. Kimi çocuklar evlerinde zamanlarının büyük bir bölümünü bilgisayar başında oyun oynayarak geçirirken, kimileri de ailesinin bilgisi dışında internet kafelere giderek, saatlerce oyun oynuyor.

Eğlenceli gibi görünse de özellikle şiddet içerikli birçok bilgisayar oyununun çocukları tehdit ettiği bildirildi. Okulların açılmasına rağmen çocuklarını bilgisayar başından kaldıramayan birçok ailenin, evde uyguladığı her türlü yaptırıma rağmen bir sonuç alamadığından şikayet ederken, kimilerinin de uzmanların kapısını çalarak profesyonel yardım istediği ifade edildi.

Ailelerin en büyük şikayetinin ise `çocuklarının derslerden geri kalması, ödevlerini yapmaması, aile bireyleriyle az vakit geçirmesi, okuldan kaçarak veya kendilerinden izin almadan internet kafelere gitmesi` olduğu belirtildi.                                                                                           
                                                          Bu Resimleri İnceleyelim:
Alttaki resimdeki çocuk bilgisayar başında uyuya kalmıştır.
  
Bu resimdeki çocuk ise bilgisayarda kötü içerikli oyunlara veya filmlere bakmaktadır anneside onun gözünü kapar.
 
Kısaca bilgisayar alkol ve sigaradan bile daha kötü bağımlı eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder